MLAZNI BETON - MOKRA PROCEDURA

NorStreamer 30 V

Normet
NorStreamer 30 V

Opis

NorStreamer 30 V pumpa za beton na prikolici dizajnirana je za korištenje na gradilištima tunela, oknima i tunelima malog promjera za mehanizirano nanošenje mokrog betona s Normet Minimec ili za ručno nanošenje.

Dvocilindarska klipna pumpa za beton, koju pokreće elektrohidraulički agregat od 37 kW, ima kapacitet pumpanja od 3 m3/h do 30 m³/h. S-cijev zajedno s odvojenim hidrauličkim krugom i akumulatorom tlaka za promjenu protoka omogućava nisku pulsaciju prilikom prskanju betona. Ispumpavanje betona može se upravljati sa upravljačke ploče ili uz dodatni daljinski upravljač (kabel ili bežični).

Standardni NorStreamer 30 V ima Nordoser XEP elektronski kontrolisano doziranje akceleratora i sistem upravljanja pumpom za beton. Sistem korisniku pruža jasan zaslon u boji za informacije o radu, lako podesivu brzinu pumpanja, brzinu doziranja akceleratora i funkciju zapisivanja radnih podataka. Radni podaci mogu se zabilježiti po radnoj smjeni i preuzeti na USB pogon.

Sistem Nordoser XEP standardno uključuje Normet peristaltičku pumpu za doziranje sa velikom otpornošću na habanje, velikom sposobnošću usisavanja i točnošću izlaza.

Opcionalni Nordoser XEM sistem inače je jednak XEP verziji, ali je opremljen mono tipom pumpe za doziranje. Za doziranje bez elektroničke upravljačke jedinice dostupan je ručno upravljani sistem za doziranje akceleratora Nordoser XHP.

NorStreamer 30 V ima četiri uravnotežene podizne točke na najvišoj razini, u verziji prikolice polugu za vuču i dva točka za dobru mobilnost. Za stacionarnu upotrebu i podizanje dizalicom može biti opremljen kliznim ramom. Verzija sa kliznim ramom idealna je i za prilagođenu montažu jedinice na platforme. Produžni okvir za montažu 1000 L IBC rezervoara akceleratora odgovara za obje verzije.

S dodatnim kompletom crijeva NorStreamer 30 V može se pretvoriti ili za ručno prskanje betona (uključujući mlaznicu za prskanje) ili za mehanizirano prskanje betona s Normet Minimec.

NorStreamer 30 V također je dostupan kao Normet Multimec kaseta za pumpu za beton.

NorStreamer 30 V s potpunim CE certifikatom dizajniran je za maksimalnu sigurnost operatera i ergonomiju sa mnoštvom opcija. Modularna konstrukcija omogućuje jednostavan i siguran pristup radi održavanja i čišćenja prilikom svakodnevnog rada.

Brošure

Galerija

PRITISKOM MIŠA NA SLIKU JE POVEĆAVATE