EMULZIONO MINIRANJE

CHARMEC MF 605 D

Normet
Charmec MF 605 D

Opis

Charmec MF 605 D mašina za miniranje sa dizel-hidrauličkim pogonom namijenjen je miniranju u podzemnim rudnicima i tunelima do 65 presjeka gdje je maksimalna visina čela 8,4 m.

Rezervoar za emulziju se nalazi u sredini jedinice. Specijalno dizajnirano mjesto za kutije štapića s barutom, fitilje i detonatore omogućuje prevoz svih potrebnih materijala na radno mjesto odjednom i eliminira potrebu za dodatnim servisnim vozilom za eksplozive. Opcija kompresora eliminira potrebu za vanjskim tlačnim dovodom zraka.

Tekućinom hlađeni turbo Deutz 120 kW ili MB 110 kW ili zrakom hlađeni Deutz 86,5 kW TIER 3 certificirani motori pružaju čist i učinkovit rad i maksimalnu brzinu od 25 km/h i 8 km/h u tunelu na nagibu 1:7.

FOPS / ROPS certificirana sigurnosna nadstrešnica/kabina s okretnim sjedalom operatera pruža udoban prostor za vozača i njegovog pomoćnika. Zatvorena kabina osigurava razinu buke < 75 dB.

Samogasivi pomorski tip kabelskog svežnja s pokositrenim žicama i vodonepropusnim cijevima posebno je dizajniran za siguran i pouzdan rad u teškim podzemnim uvjetima. Sve dnevne provjere mogu se obaviti vani.

Brošure