ANFO MINIRANJE

CHARMEC LC 605 DA(V) Duga verzija Tier 4f

Normet
Charmec LC 605 DA(V) Duga verzija Tier 4f

Opis

Charmec LC 605 ANFO mašina za miniranje (dugi model) s dizel-hidrauličkim pogonom namijenjena je za miniranje u podzemnim rudnicima i tunelima do 65 m² presjeka gdje je maksimalna visina čela 8,8 m.

Opcije ANFO rezervoara od 2 x 360 / 500 / 720 litara osiguravaju dovoljno eksplozivnog skladišnog volumena za miniranje nekoliko lica bez potrebe za dopunom eksploziva. Specijalno dizajnirano mjesto za kutije štapića s barutom, fitilje i detonatore omogućuje prevoz svih potrebnih materijala na radno mjesto odjednom i eliminira potrebu za dodatnim servisnim vozilom za eksplozive. Opcija kompresora eliminira potrebu za vanjskim tlačnim dovodom zraka.

Prilikom miniranja, opcionalni mehanički sistem dovoda crijeva omogućuje korištenje crijeva za punjenje od 33,5 mm, 38 mm ili 44 mm. Sistem dodavanja vode omogućuje dodavanje 1-2 % vode u ANFO prilikom punjenja gornjih bušotina kako bi se pomoglo ANFO-u da ostane u okomitim rupama.

Opcionalni izvorni elektrohidraulički proces omogućuje punjenje bez dizelskih para i ergonomičniji rad sa nižom razinom buke. Ako električna energija nije dostupna, miniranje se još uvijek može obaviti s dizelom.

Tekućinom hlađeni turbo TIER 3 certificirani motor pružaju čist i učinkovit rad i maksimalnu brzinu od 12 km/h u tunelu na nagibu 1:7. Pogonski sklop namijenjen za teške uvjete rada i gume serije 14.00-24 omogućuju rad čak i u najtežim podzemnim uslovima.

Oprema serije Normet M i L može se isporučiti s tehnologijom motora Tier 4 Final za kupce u rudarstvu i tuneliranju. Zajedno s novim opcijama, poput ispušne kočnice i lock-up konvertera mjenjača, Tier 4f jedinice nude izvanrednu ergonomiju i sigurnost u vožnji.

FOPS / ROPS certificirana sigurnosna nadstrešnica/kabina s okretnim sjedalom operatera pruža udoban prostor za vozača i njegovog pomoćnika. Zatvorena kabina osigurava razinu buke < 75 dB.

Norsmart CAN sistem upravljanja dolazi sa sistemom za dijagnostiku kvarova. Samogasivi pomorski tip kabelskog svežnja s pokositrenim žicama i vodonepropusnim cijevima posebno je dizajniran za siguran i pouzdan rad u teškim podzemnim uvjetima. Sve dnevne provjere mogu se obaviti vani.

Brošure